Krájanie svadobnej torty | naše tipy a triky

Krásna, chutná, zamrazená. Aj také prívlastky môže dostať svadobná torta. Nestojí malé peniaze a možno aj práve preto končí zabalená a uschovaná pod teplotou -20°C. A to je veľká chyba! Prečo?

svadobna_torta_zilinajpg

Na svadbách sme už videli množstvo krásnych svadobných toriet, no o všetkých nevieme povedať, či boli naozaj chutné. Často na jednej svadbe boli aj tri svadobné torty vystavené na svadobnom stole, kde pobudli celú noc a ráno po svadbe putovali do mrazničky. Naopak, vždy, keď sa svadobná torta rozkrájala, stretlo sa to zakaždým s veľkou obľubou.
A preto prinášame naše rady, ako na to so svadobnou tortou. 

Svadba_Basta_Pajstun6jpg

Krájanie svadobnej torty po prvom tanečnom kole

TOP voľba!!! Prvé tanečné kolo je zväčša po celom svadobnom obede / večere. Hosťom tak počas neho tak akurát vytrávi a cez prestávku si radi vypijú dobré espresso. A presne k takejto kávičke je skvelá svadobná torta, hoci máte na svadbe množstvo koláčov (odporúčame nevykladať pred svadobnou tortou). Krájanie svadobnej torty môže byť aj zaujímavou časťou svadobného programu, kedy obsluha na vozíku privezie krásnu svadobnú tortu, na ktorej môžu byť prskavky. DJ / moderátor túto "šou" odmoderuje, hostia tlieskajú a bežia s telefónmi odfotiť mladomanželov, ako tortu krájajú. Tí tortu nakroja, vyskúšajú prvý kúsok a zvyšok už dokrájajú a roznesú hosťom spolu s kávou čašníci. Mladomanželia by po prvom tanečnom kole nemali odchádzať z parketu a torta by sa mala nakrájať hneď po prvom tanečnom kole, aby sa hostia zatiaľ zo sály nerozpŕchli.

DSC_0844jpg

Krájanie svadobnej torty pred prvým mladomanželským tancom / hneď po prvom mladomanželskom tanci

Aj s takouto možnosťou sa môžete stretnúť hlavne zo strany sály. Výhodou je, že počas prvého kola majú čašníci čas rozkrájať tortu pre všetkých a keď tanečné kolo skončí hostia už majú tortu na stole. Aj toto je možnosť, ktorá stojí za zváženie. Inak všetko platí ako aj pri prvej možnosti. V oboch prípadoch odporúčame nevykladať svadobné koláče pred svadobnou tortou, práve z dôvodu, aby sa hostia na tortu mohli tešiť a samozrejme preto, aby (keď už sa rozkrájala) ju aj zjedli. 

DSC02135jpg

Krájanie svadobnej torty pred polnocou / o 22:00

Hostia sú už neskoro večer často prejedení z candy barov a švédskych stolov a preto sa svadobnú tortu už veľmi neoplatí krájať, pretože sa môže stať, že na tanieroch väčšina z nej zostane. V takomto prípade odporúčame nakrájať len toľko, koľko sa zje. Čiže maškrtníci si prídu vždy tortu vziať počas toho, ako sa krája. 

candybarpng

V každom prípade tortu odporúčame krájať na svadbe a neputovať s ňou zbytočne do mrazničky. Veď čerstvá je práve vo svadobný deň a bola by škoda to nevyužiť. Skvelou kombináciou je svadobná torta s candy barmi. Výhoda candy barov spočíva v tom, že koláčiky sú vždy dokladané vychladené, netopia sa zbytočne na stoloch a tiež je to aj lákadlo pre oči, čiže je viac menej zaručené, že sa koláčiky naozaj zjedia a nebudete ich musieť ráno baliť roztopené z tanierikov, ktoré boli na stoloch.

Trendom v svadobných tortách sú najmä "nahé" svadobné torty, ktoré nie sú obalené v marcipáne. Nie každý má rád marcipán a nie každá cukrárka používa pravý marcipán. Nahou tortou ale určite nesklamete ani milovníkov marcipánu. Radšej sa oplatí priplatiť si za tortu z pravého masla! Dozdobiť stačí ovocím či kvetmi alebo aj jednoduchým nápisom, napríklad s menami mladomanželov. Ani s jedným variantom nič nepokazíte. Dobrú chuť!