BLOG / 30. augusta 2023

Svadobné prípravy – časť. 2

Nachádzate sa práve vo fáze kedy máte to najhlavnejšie už rezervované? Ako je deň svadby, svadobný priestor, foto & video, či DJa & moderátora. Že ešte nie? Staré známe, tí dobrí majú zvyčajne plné termíny niekoľko mesiacov vopred. Preto sa poponáhľajte so svojim svadobným termínom a kontaktovaním hlavných dodávateľov až nemáte hlavu v smútku.

Ak naopak už máte hlavné služby/veci rezervované a pýtate sa, čo je potrebné ďalej naplánovať včas, tu máte od nás zopár tipov:

  • torta a svadobné zákusky
  • svadobné šaty a oblek
  • vizážista & kaderník
  • catering

 

Torta a svadobné zákusky

Pri výbere zákuskov a torty na svadbu je potrebné zohľadniť prípadné intolerancie (lepok, laktóza a pod.) Nielen vás, ale aj vašich hostí.  Skúsení cukrári vám poradia odhadnúť správny počet zákuskov a veľkosť torty. Vo všeobecnosti je odporúčaných 5 ks na osobu, pokiaľ plánujete aj výslužky je potrebných viac ks. Pri torte je zas potrebné myslieť na to, či sa bude torta krájať po hlavnom jedle ako dezert, alebo vo večerných hodinách, kedy postačí aj menšia torta.

Svadobné šaty a oblek

Každá nevesta a určite aj ženích sa chcú na vlastnej svadbe cítiť v prvom rade pohodlne. Rozhodnite sa, či pôjdete do požičania svadobných šiat a obleku, alebo si ich chcete kúpiť či dať ušiť na mieru. Hneď potom navštívte salón, obchod alebo krajčíra s dobrými referenciami. Odborníci vám poradia čo sa hodí nielen na vašu postavu, ale aj k celkovému konceptu vašej vysnívanej svadby. Pretože aj takéto malé veci robia veľký dojem. Tak nech všetko spolu ladí dokonale.

 

Vizážista & kaderník

Svadobné líčenie a svadobný účes, ktorý vydrží po celý deň aj noc rieši každá nevesta. Najlepšie je podstúpiť aj skúšku vlasov i make upu, aby ste si vedeli predstaviť výsledný look, prípadne ho zmeniť. Niektoré vizážistky vás vedia nalíčiť a zároveň aj učesať, čo vám môže vo svadobný deň ušetriť veľa času. Ak  sa plánujete líčiť spoločne s družičkami, maminou, sestrou a podobne, je potrebné rátať s väčšou časovou rezervou. Za zváženie určite stojí aj väčší počet vizážistiek. 

 

Catering

Svadobné priestory vo väčšine ponúkajú služby cateringu, treba si to však overiť. Pri vymýšľaní svadobného menu máte niekoľko možností, nielen čo sa týka výberu jedál, ale aj spôsobu ich podávania. Či už bude menu priamo servírované alebo formou bufetových stolov, prípadne kombináciou je čisto na vás. Mali by ste ale myslieť aj na špeciálne požiadavky vašich hostí a intolerancie. Nezabudnite vyriešiť zároveň aj nápojový lístok a zohľadniť v dostatočnom množstve nealko aj alko nápoje.  

Veci, na ktoré tiež netreba zabudnúť:

  • výber svadobných obrúčok (vyrábajú sa na mieru)
  • svadobné auto a preprava hostí
  • svadobná výzdoba a kvety
  • oznámenia a tlačoviny
  • výber hudby na príchod nevesty a prvý tanec
  • harmonogram dňa a program
  • zostavenie zasadacieho poriadku
  • a iné ako sú napríklad darčeky pre hostí, prskavky a ďalšie maličkosti podľa vašej predstavy a budgetu

 

Tipy čo všetko je potrebné si rezervovať čo najskôr nájdete TU.

Pripravili sme si pre vás aj svadobného pomocníka, ktorého si môžete stiahnuť na tomto odkaze.